Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Madeleinekakor med äpple & kanel

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Kärna ur äpplen och gör goda Madeleinekakor med äpple och kanel!

Ingredienser

20 stycken
  • 2 äpplen
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 ½ msk strösocker
  • 1 ½ tsk malen kanel
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk flytande honung
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • plåt med Madeleineformar

Kristyr

  • 1 äggvita
  • florsocker

Så här gör du

  1. Kärna ur och skär äpplena i små bitar. Stek bitarna på medelvärme i smör, och strö på socker och kanel mot slutet. Låt äppelbitarna svalna.
  2. Smält smöret i mikron eller i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg, socker, farinsocker och vaniljsocker pösigt med elvisp. Vispa i honung, salt, vetemjöl och det smälta smöret. Sätt plastfolie över bunken och sätt in den i kylen i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 210 grader. Vänd i äppelbitarna och fördela smeten i en smord plåt för Madeleinekakor (finns i välsorterade köksbutiker).
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 6-7 minuter. Låt kakorna vila i plåten ett par minuter, flytta sedan över till galler så att de får svalna något.
  5. Kristyr: Vispa upp en äggvita och tillsätt florsocker till en lagom tjock konsistens. Spritsa tunt på kakorna medan de ännu är varma.