Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Madame Ediths Vitlöksbröd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Recept hämtat från min blogg.
Saftiga och goda vitlöksbaguetter.

Ingredienser

2 baguetter
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl matolja
  • 25 g jäst
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 75 g smör
  • 3 st vitlöksklyftor, pressade

Så här gör du

  1. Värm vattnet och oljan till 37° Rör ut jästen med lite degspad. Arbeta in resten av degspadet, vetemjöl, grahamsmjöl och saltet.
  2. Låt jäsa under bakduk i 40 min.
  3. Knåda degen. tillsätt mer vetemjöl om det behövs. Dela degen i två delar.
  4. Rulla ut till 2 st ca 30 cm långa baguetter. Platta till baguetterna så att du kan lägga på fyllningen.
  5. Blanda smöret och vitlöken. Bred ut vitlökssmöret i mitten på de båda baguetterna. Nyp ihop ordentligt längsmed långsidan. Vrid baguetterna några varv.
  6. Låt jäsa under bakduk på en ugnsplåt i 20 min.
  7. Grädda mitt i ugnen i 225° i 30 min.