Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Madame Ediths lättbakade formbröd

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ett av mina lättaste brödrecept från min blogg http://madame-edith.blogspot.se

Ingredienser

1 portion
  • 25 g jäst
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 3 dl rågsikt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 st uppvispat ägg
  • 0,5 dl sesamfrön

Så här gör du

  1. Rör ut jästen med lite av det fingervarma vattnet.
  2. Tillsätt resten av det fingervarma vattnet, strösockret och saltet.
  3. Arbeta sist in de båda mjölsorterna.
  4. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  5. Knåda degen och tillsätt mer mjöl om det behövs. Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd brödform.
  6. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  7. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
  8. Grädda mitt i ugnen i 225° i 25 min.