Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Madame Ediths blåbärskaka

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 100 g smör
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl blåbär
  • 0,5 dl florsocker

Så här gör du

  1. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  3. Blanda ner smöret och vattnet i det uppvispade ägget.
  4. Rör sist i vetemjölet och vaniljsockret.
  5. Häll smeten i en smord springform ca Ø 25 cm.
  6. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 20 min.
  7. Låt kakan svalna lite strö sedan över färska eller tinade blåbär.
  8. Pudra florsocker över kakan.
  9. Servera tex med en klick uppvispad grädde.
Du kanske även gillar