Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mac & Cheese deluxe

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat
Mac & Cheese deluxe

Smält ost, knaperstekt bacon och krämig grädde, vad mer behöver man?

Denna rätt är ett praktexempel på högklassig dekadens. Ett eller två glas för mycket igår? Då är detta mirakelkuren för dig! 🙂

Gruyèreosten är hemligheten här!

Ingredienser

6 portioner
  • 1 l Grädde 40%
  • 0.5 dl Färsk rosmarin
  • 230 g Bacon
  • 500 g Makaroner (Barilla elbow är min favorit, men alla rörformade passar)
  • 250 g Gruyèreost
  • Färsk gräslök
  • Salt & peppar

Så här gör du

  1. Börja med grädden, koka upp all grädde i en kastrull tillsammans med rosmarin, salt och peppar. Låt sedan koka och reducera till hälften, detta tar lite tid, håll lite koll på grädden.
  2. Koka upp pastavatten, salta, och koka pastan enligt anvisning på paketet. (absolut ingen olja i vattnet, då fastnar inte såsen lika bra). Spara några matskedar av pastavattnet.
  3. Knaperstek bacon på låg medelvärme, fettet ska smälta sakta.
  4. Riv all ost grovt (skär bort kanterna).
  5. Rör ner bacon och makaroner i grädden, det gör inget om den är tjock, vi späder ut med pastavatten.
  6. Sänk värmen och vänd ner osten, rör om tills all ost smält, spä ut med pastavatten vid behov. Smaka av med salt och peppar.
  7. Sleva upp i serveringsskålar, toppa med gräslök, knäpp upp byxorna och njut!
1 kommentar om "Mac & Cheese deluxe"
Du kanske även gillar