Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lyxiga chokladtryfflar med hallon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Oemotståndligt goda tryfflar med mustig smak av choklad och en hint av hallon. Tryfflarna kan förvaras i rumstemperatur utan att bli dåliga. Plasta ordentligt vid förvaring eller låt dem ligga i en lufttät plastlåda.

Ingredienser

25 st.
  • 150 g Hallon
  • 2 msk Agavesirap eller honung
  • 1 tsk Vaniljpulver eller en färsk vaniljstång
  • 200 g Manjari Grand cru, 64% pellets eller en chokladkaka
  • 1 msk Hallonlikör
  • Vahlrona kakaopulver
  • 50 g Smör i bitar.

Så här gör du

  1. Börja med att göra en hallonpuré. Mixa hallonen och sila bort kärnorna. Smält chokladen. Ta fram en kastrull och häll ner hallonpuren, vaniljpulvret, (eller fröna från vaniljstången) agaversirap och likören. Värm upp försiktigt. Häll puren över den smälta chokladen och vispa slätt. Tillsätt smöret i omgångar. Vispa tills tryffeln går ihop. Låt smeten stelna i kylskåp i ett par timmar. Skeda upp och forma runda kulor. Rulla i kakao. Njut!