Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lyxig laxrulle

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ett måste på vårt julbord och påsk och midsommarbuffé.

Ingredienser

20 skivor

Petitschouxsmet

  • 50 g smör
  • 2 dl vatten
  • 1 3/4 dl mjöl
  • 4 st ägg

Fyllning

  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 msk senap
  • 1 dl hackad dill
  • 1/2 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 400 g finhackade räkor
  • 100 g finhackad gravad lax
  • 1 msk majonnäs

Så här gör du

  1. Koka upp smör och vatten
  2. Vispa ner mjölet i det kokande smör/vattnet
  3. Vispa tills smeten släpper kastrullkanten
  4. Häll smeten i en skål
  5. Vispa ner ett ägg i taget i smeten. Vispa med elvisp. Vispa kraftigt mellan varje ägg
  6. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna
  7. Gräddas i 15 min i ca 200 grader
  8. Låt kallna
  9. Rör ihop fyllningen
  10. Bred ut fyllningen på avigsidan av petitschouixen
  11. Rulla ihop som en rulltårta,rulla hårt
  12. Vira in i bakplåtspapper
  13. Låt vila i kylen några timmar
  14. Skär i skivor
  15. Går utmärkt göra i förväg och förvara i frysen