Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Luxig Majs/Chilisoppa

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Krämig och het soppa på majs, chili, lime och kokosgrädde.

Ingredienser

4 portioner till förrätt
  • 500 g färska majskorn
  • 1 st gul lök
  • 1 st liten röd elak chili eller en knapp tsk chiliflarn
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st citrongräs
  • 6 dl höns- eller fiskbuljong
  • 3 dl ovispad vispgrädde
  • 3 dl kokosgrädde
  • 2 st lime
  • 3 st klickar smör
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar

Så här gör du

  1. Olja in en rejäl hackkniv och hacka lök, vitlök, chili och citrongräs och lägg tillsammans med majskornen i en ugnssäker form.
  2. Toppa med 2 klickar smör.
  3. Sätt in formen i ugnen i 200 grader under 20 minuter.
  4. Häll över i en stor gryta tillsammans med buljongen och låt koka i 10 minuter.
  5. Fyll på med den ovispade vispgrädden och kokosgrädden och koka i ytterligare 15 minuter.
  6. Kör soppan i mixer (eller inte) och sila resterna genom en finmaskig sil. För en matigare och mer vardaglig soppa kan man hoppa över silningen.
  7. Krydda soppan med lite, lite salt och peppar, pressa saften ur de två limearna och koka upp för sista gången.
  8. Rör i en sista klick smör innan servering. Se till att följa receptet exakt!
  9. Grunda med fördel tallriken med vitlöksfrästa räkor eller citronmarinerad kycklingfilé, eller doppa parmachips och brytbröd i soppan.