Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

LUSSESNURROR MED KARDEMUMMA

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Kardemumma och saffran är en fantastiskt god kombination. Testa själv!

Ingredienser

35 bullar
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 g saffran (2 påsar)
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 15 dl vetemjöl
  • 2 dl russin
  • dekorera med russin och ett penslat ägg

Så här gör du

  1. Smula jästen i bunken.
  2. Tillsätt lite av mjölken och rör tills jästen löser sig.
  3. Blanda ner resten av mjölken och alla ingredienser i degen. Arbeta degen i degblandare i minst 15 minuter. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, cirka 1 timme.
  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 35 bitar, rulla dem till längder och rulla ihop till snurror. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner ett russin i mitten på varje snurra. Låt jäsa cirka 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen i 7-8 minuter, ta ut bullarna och pensla dem genast med uppvispat ägg. Lussesnurror med kardemumma