Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lussebullar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Goda gyllenbruna lussebullar, perfekta till julbaket!

Ingredienser

20 stycken
  • 50 g Jäst
  • 100 g Smör
  • 5 dl Mjölk
  • 250 g Kesella kvarg
  • 2 påsar Saffran
  • 1 1/2 dl Strösocker
  • 1/2 tsk Salt
  • 17 dl Vetemjöl

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader och häll de över jästen. Rör om och tillsätt sedan kvarg, saffran, salt och socker. Rör om i smeten och blanda i mjölet. Låt degen jäsa i 30-40 min under kökshandduk. Lägg ut degen över mjölad yta och dela upp den i lagom bitar (35 st enligt recept). Baka ut dina lussebullar och lägg ut de på plåt med bakplåtspapper. Lägg på russin och låt bullarna jäsa i ytterligare 20 min. Sätt på ugnen på 225 grader, pensla bullarna med ett vispat ägg innan gräddning. Grädda i 5-8 min.