Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lurbullar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ihåliga och goda bullar. Allra godast ljumma.

Ingredienser

30 stycken
  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl socker
  • 7 dl vetemjöl
  • 150 g rumsvarmt smör

Fyllning

  • 100 g rumsvarmt smör
  • ½ dl socker
  • 
1 msk äkta vaniljsocker

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke och häll över den kalla mjölken. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker och mjöl lite i taget. Spara lite av mjölet till utbakningen.
  2. Arbeta in smöret. Strö över mjöl, plasta bunken och låt degen jäsa i 15 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut till rektangulära plattor. Sporra ut varje degplatta i 15 trekanter.
  4. Rör ihop fyllningen och lägg en klick på varje trekant. Vik ihop degen över fyllningen.
  5. Lägg bullarna i pappersformar och låt dem jäsa till dubbel storlek (cirka 1½ timme). Pensla bullarna med sammanvispat ägg och grädda i 225 grader varm ugn i cirka 10 minuter.
  6. Sikta florsocker över de kalla bullarna. (Vänta med florsockret om du ska frysa bullarna.)