Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Luciatryfflar med chokladglögg

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Chokladglöggen med smak från rostade kakaobönor kommer från Italien. Den finns att beställa på Systembolaget. Den är också jättegod att servera både till tryfflarna och till annat julgodis, både kall och varm.

Ingredienser

15 stycken
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl Lucia chokladglögg
  • 350 g mörk choklad, gärna chokladknappar

Till garnering

  • 1/2 dl kakaopulver

Till servering

  • kyld Lucia chokladglögg

Så här gör du

  1. Sjud upp crème fraiche och glögg i en liten släpplättpanna, cirka 22 centimeter i diameter, under omrörning. Ta pannan från värmen och rör ner chokladen, rör om tills den smälter.
  2. Häll massan i en liten plastburk, täck med en bit bakplåtspapper och låt kallna i rumstemperatur. Låt stelna i kylskåp 1-3 timmar, tills det går att ta ut kulor med kuljärn eller sked. Rulla kulorna i kakao. Förvara svalt.
  3. Servera med kyld Luciaglögg.