Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lövbiffsallad med björnbärsvinägrette

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portion
  • 4 Nävar blandad sallad (mangold, ruccola, spenat)
  • 6 Körsbärstomater, delade
  • 1 dl Grovhackad purjolök
  • 250-300 g Lövbiff, strimlad
  • Olja, smör till stekning
  • 0,5 dl Färska eller upptinade björnbär
  • 3 msk Rapsolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • Salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Tvätta sallad och dela tomaterna. Lägg det i en bunke.
  2. Fräs grovhackad purjolök i smör tills den får lite färg, godast är om den steks lätt och får behålla lite crunch. Lägg ner den i salladen.
  3. Blanda björnbär, olja och vinäger. Mixa ingredienserna tills den blir slät. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Torka av lövbiffen så den är torr. Sär köttet i strimlor. Salta och peppra. Hetta upp stekpannan med smör/olja. Stek strimlorna cirka 20-30 sekunder, köttet får inte överstekas då det blir segt.
  5. Häll vinägretten över sallad och blanda runt. Lägg upp på en tallrik och toppa med köttet. Ät som det är eller servera med gott bröd!