Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lövbiff med vitkålssallad 
och wasabinötter

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Marinaden till lövbiffen är riktigt god och innehåller bla. ingefära, vitlök och ketjap manis.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g lövbiff

  • 1 msk riven färsk ingefära

  • 1 riven vitlöksklyfta

  • 1 msk sesamolja

  • 1 msk ketjap manis

  • 1 msk ljus soja

  • salt och svartpeppar

  • 100 g grovt hackade wasabinötter (Jordnötter kryddade med japansk pepparrot. Finns i snackshyllan)

  • 1/2 koriander



Vitkålssallad:


  • 1/4 vitkål

  • 3 salladslökar

  • 3 msk risvinäger

  • 2 msk flytande honung

  • 1 msk sesamolja

  • 1 msk rapsolja
  • 
salt och svartpeppar

  • 1/2 koriander


Så här gör du

  1. Börja göra vitkålssalladen genom att strimla vitkålen och salladslökarna fint. Lägg i en skål.

  2. Blanda risvinäger, honung, sesamolja och rapsolja i en skål. Häll blandningen över salladen och strö på salt och peppar. Blanda om och lägg upp på ett serveringsfat. Hacka koriander och strö över.

  3. Strimla lövbiffen och lägg i en skål. Blanda ner ingefära, vitlök, olja, ketjap manis, soja, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn köttet i marinaden i några minuter.

  4. Lägg lövbiffen på salladen och toppa med färsk koriander och hackade ­wasabinötter.