Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Löjrom, potatis och citron i äggskal

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st äggskal
  • 4 msk svensk löjrom

Potatisskum:

  • 100 g skalad rattepotatis
  • 50 g purjolök
  • 50 g smör
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 st kvist dill

Så här gör du

  1. Knäck ett hål i toppen av varje ägg och häll ut innehållet (spara ägget till någon annan rätt). Koka äggskalen i vatten i 5 minuter och kyl av.
  2. Koka potatis och purjolök till skummet mjuka i saltat vatten och låt ånga av på spiskanten.
  3. Mixa potatis och purjo tillsammans med crème fraiche, citron och smör till puré. Smaksätt med salt.
  4. Fyll en soda-sifon till hälften och ladda med 2 patroner.
  5. Fyll äggskalen med skum och toppa med löjrom och dill.Fotnot: Rattepotatis är en extra liten sparrispotatis.