Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria kärleksmums med kokos

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 60 st har redan röstat

När barnen väljer favoritkaka blir det ofta kärleksmums. Bästa överraskningen för den som väntar på något gott. Dessa kärleksmums är glutenfria och bakas i långpanna.

Ingredienser

1 portion
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 msk psylliumfrömjöl (psyllium- eller fiberhusk)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4-5 msk kakao
  • 1 1/2 dl mjölk

Glasyr

  • 70 g smör
  • 4 msk kaffe
  • 3 1/2 dl florsocker
  • 1/2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kokosflingor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner i smeten.
  3. Häll i mjölken samt det smälta smöret i smeten. Vispa till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten på en bakplåtspappersklädd form, 25 × 25 centimeter.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
  6. Glasyr
  7. Smält smöret och rör i kaffet. Låt svalna.
  8. Vispa ner florsocker, kakao och vaniljpulver.
  9. Bred ut glasyren över kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär upp kakan i bitar.