Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ljust bröd med mandel

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Ljust bröd med mandel
Barbro Nässén

Ingredienser

2 runda bröd
  • 50 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 dl mandel, grovt hackad
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk salt
  • 4 dl durumvetemjöl
  • 6 dl vetemjöl

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i degblandarens bunke. Häll i vattnet och rör om så att jästen löser sig. Häll i övriga ingredienser och arbeta degen i maskinen cirka 5 minuter. Plasta bunken och låt degen jäsa cirka 1 timme.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma två runda bröd. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt med vass kniv. Låt bröden jäsa under bakduk till dubbel storlek (cirka 45 minuter). Värm under tiden ugnen till 225 grader.
  3. Pensla bröden med vatten och strö över lite mjöl. Grädda cirka 30 minuter.
Du kanske även gillar