Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ljummen sötpotatissallad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

En fantastisk sallad med en härlig balans av sötma, sälta och syra! En färgexplosion som gör gott för både öga, mun och mage.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 st sötpotatisar (medelstora)
  • 2 st rödökar
  • 1 påse bladspenat
  • 1/2 granatäpple
  • 2 st färska fikon
  • 150 gram fetaost
  • Olivolja
  • Flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär sötpotatisen i halvmånar, ca 1,5 cm tjocka, och skär rödlöken i båtar. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Rör runt och strö över flingsalt. Tillaga i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  3. Skär fikonen i kvartar och låt gå med i ugnen de sista två minuterna.
  4. Ta ut formen och kontrollera så att potatisen är klar. Låt svalna lite.
  5. Blanda ner bladspenat och strö över granatäppelkärnor och smulad fetaost.
3 kommentarer om "Ljummen sötpotatissallad"