Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ljummen sallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ibland är det härligt att blanda ihop de mest färggranna ingredienserna och bara känna hur man boostar kroppen med vitaminer – den här salladen passar lika bra som lunch eller som tillbehör på buffé.
När det kommer till sallad finns inga mått, ta precis så mycket du vill av varje komponent, och anpassa efter ändamål.

Ingredienser

1 portion
  • Spring greens, alt. savoykål, grönkål
  • Rödlök
  • 
Vitlök, skalad och krossad

  • Sojabönor
  • Chèvre
  • Avokado
  • färska granatäpplekärnor

  • Färsk mynta

Så här gör du

  1. Strimla kålen och skär rödlöken i ganska smala båtar.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och krossa en vitlöksklyfta med sidan på en kniv. Låt vitlöken steka med i oljan så att den avger smak.
  3. Ha i rödlöken i stekpannan och stek i ca 2 minuter. Ta bort vitlöken och tillsätt kålen eller spring greens. Låt steka tillsammans i ytterligare 2-3 minuter, salta och peppra. Ta bort från plattan.
  4. Lägg upp på en tallrik eller ett stort fat och toppa med avokado, chèvre, sojabönor, granatäpple och färsk mynta. Dra några drag med pepparkvarnen och strö över lite flingsalt.