Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ljummen rödbetssallad med kalkon och getost

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Ljummen rödbetssallad med kalkon och getost
Foto: Ove Lindfors

Ljummen sallad är perfekt vardagsmat. Precis innan servering blandar du ihop det varma med övriga ingredienser och serverar på ett stort generöst fat.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g rödbetor
  • 4 msk pinjenötter
  • 200 g pasta, till exempel penne
  • olivolja
  • ca 8 dl löst packad babyspenat
  • 300 –400 g kalkonfilé
  • salt
  • nymald peppar
  • ca 150 g getost

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till dressingen.
  2. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Låt rotspets och lite blast vara kvar, då behåller de färg och smak bättre.
  3. Spola rödbetorna under vatten och gnid bort skalet medan de är varma. Skär rödbetorna i klyftor och håll dem gärna varma.
  4. Rosta pinjenötterna i torr och het panna. Koka pastan, häll av kokvattnet och blanda med lite olivolja.
  5. Skär kalkonfilén i kuber. Stek i olivolja och krydda med salt och peppar.
  6. Blanda rödbetor, pasta, spenat, kalkon och smulad ost. Ringla över dressing och strö på nötter.
Du kanske även gillar