Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ljummen pastasallad med italienska smaker och basilikasås

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Här kan du blanda ner italienska delikatesser i pastasalladen och servera alltsammans med en härlig basilikasås.

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g pasta
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 2 msk smaksättning av oljan från de soltorkade tomaterna
  • 150 g salami, gärna av italiensk sort
  • 1/2 burk marinerade kronärtskockor
  • 1 dl svarta oliver
  • finrivet skal från 1 citron
  • grovmalen svartpeppar
  • 250 g mozzarella (2 bollar)

Basilikasås

  • 1 basilika
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk örtsalt

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet och låt den svalna. Rör ner smaksättningen från tomaterna.
  2. Skär tomaterna i bitar och salamin i ganska breda strimlor. Blanda ner tomater, salami, avrunna kronärtskockor, oliver, och citronskal. Strö på svartpeppar.
  3. Skär mozzarellan i skivor och tillsätt dem till salladen.
  4. Kör basilikablad, crème fraiche, olivolja och örtsalt till en sås i en mixer.
  5. Servera basilikasåsen till pastasalladen.