Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Liten tårta med sälta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 2 kavringar av den mer kompakta sorten, cirka 8 längdskivor kavring till fyra lager

lager 1 och 3

  • 100 g lättrökt kaviar
  • ansjovisspadet
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 pkt cream cheese
  • 1/2 knippe finhackad gräslök

Lager 2

  • 50 g Böcklingpastej
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 finhackad schalottenlök

Täckning

  • 1-2 dl crème fraiche

Garnering

  • 1/2 pkt rucola cirka 40g
  • Salladsblad
  • 1/2 skivad gurka cirka
  • 3 små kokta potatisar
  • 1 stor burk ansjovis
  • 2 hårdkokta ägg i skivor
  • 1/2 knippe hackad gräslök
  • Rädisor
  • Salladsblad

Så här gör du

  1. Fyllning 1+3. Mixa kaviar, ägg, ansjovisspadet från ansjovisen, cream cheese, blanda i gräslökshack.
  2. Fyllning 2. Mosa ihop böcklingpastej, crème fraiche och schalottenlök.
  3. Skär bort kanterna på brödens fyra sidor. Skär varje bröd i fyra skivor på längden. Lägg ut två skivor på ett fat eller en bricka så att en fyrkant bildas. Ta 1/2 av kaviarfyllningen och bred ut över bröden.
  4. Varv 2. Lägg på två nya skivor och bred på alla fyllning med pastej.
  5. Varv 3. Lägg på två nya skivor och bred på det sista av kaviarfyllningen.
  6. Varv 4. Lägg på de sista brödskivorna.
  7. Ta en ren fuktad handduk och lägg över tårta. Placera en skärbräda och något tungt över tårtan och ställ in i kylen 1-2 dagar. I det här skedet, utan handduk och tyngd förstås, kan tårtan frysas in och håller sig cirka en vecka i frysen.
  8. Garnering. Bred crème fraiche runt hela tårtan. Klappa in rucola på tårtans sidor. Lägg ut salladsbladen runtom. Lägg ut den skivade gurkan i en stor ring utmed kanterna, lägg potatisskivor i en inre cirkel, lägg på med äggskivor i nästa cirkel. Lägg ut ansjovisarna i en cirkel över ägg, potatis och gurka. Lägg delade rädisor i mitten. Strö över gräslökshack och lägg lite längre gräslökstrån över.