Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Linswrap

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Att rulla in fyllningen i bröden är alltid praktiskt. Linsröra är perfekt fyllning i wraps, både krämig, matig, nyttig och god.

Ingredienser

4 stycken

Linspuré:

  • 2 dl röda linser
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 st röd chili, finhackad
  • salt

Wrap:

  • 1 st rödlök, liten
  • 1 st röd paprika, liten
  • 1 st äpple
  • 4 st stora tortillabröd
  • solrosskott eller alfagroddar

Så här gör du

  1. Linspuré: Koka linserna mjuka enligt anvisningen på förpackningen och låt dem rinna av väl.
  2. Mixa ihop linser, olivolja, citronsaft, vitlök och paprikapulver.
  3. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och finhacka chiliköttet. Blanda i chilin och smaka av med salt.
  4. Wraps: Hacka löken och skär paprikan och äpplet i tärningar.
  5. Bred linspuré på bröden och lägg på grönsaker, äpple och groddar. Rulla ihop och slå in bröden i plastfolie.