Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Linssoppa

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Med inspiration från den marockanska soppan Harira, som man speciellt äter under ramadan, är detta en ganska stark och mättande soppa.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 selleristjälkar
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olivolja
  • 370 g passerade tomater
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 7 dl vatten
  • 1 burk kikärter, cirka 400 g
  • 1 dl gröna linser
  • koriander och persilja

Så här gör du

  1. Hacka sellerin i tunna bitar och finhacka löken.
  2. Fräs mjuka i olivoljan, tillsätt passerade tomaterna, kryddorna, salt och peppar, buljongtärningen och vattnet. Sjud under lock i cirka 20 minuter.
  3. Tillsätt kikärtorna och linserna och sjud i cirka 25 minuter till, tills linserna är klara. Klipp över koriander och persilja vid servering.