Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Linssallad med spenat och äppeldressing

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Linssallad med spenat och äppeldressing
ANN LINDBERG

I den här salladen är det dressingen som är hemligheten. Den smakar sött, syrligt och har en god nötsmak som gifter sig fint med linserna.

Ingredienser

6 personer
  • 2 dl röda linser
  • 50 g babyspenat
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 dl grovhackade valnötter

Äppeldressing

  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk dijonsenap med honung
  • 3 msk valnötsolja
  • 3 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar
  • 1 litet rött äpple
  • salt och nymalen svartpeppar

Till servering

  • ett gott bröd

Så här gör du

  1. Koka linserna enligt anvisning men i buljong. Blanda ner spenaten och de grovt hackade valnötterna.
  2. Gör dressingen. Vispa ner senapen i vinägern. Tillsätt oljan lite i taget under fortsatt vispning.
  3. Finhacka schalottenlökarna och äpplet. Rör ner hacket i såsen. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över de varma linserna och servera gärna med ett gott bröd.
Du kanske även gillar