Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Linsragu med stekt fläsk

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Rätten är inspirerad av franskt bondkök och här har vi använt Puylinser men andra linser går förstås också bra. Det stekta fläsket kan bytas ut mot bacon…

Ingredienser

4 portioner
  • 1 morot, skalad
  • 100 g rotselleri, skalad
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g linser
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 lagerblad
  • hönsbuljong till kokning cirka 1 1/2 liter
  • 2 dl tomatkross
  • salt, socker & svartpeppar
  • 400 g stek fläsk
  • olja till stekning

Så här gör du

  1. Skär alla grönsaker i små tärningar, fräs dem i olja tillsammans med timjan och lagerblad i 1 minut.
  2. Tillsätt linser och fräs 1 minut till, häll på hönsbuljong så att det täcker och koka linserna mjuka på medelvärme.
  3. När linserna är mjuka, låt ragun koka ihop så att det är lite vätska kvar, smaksätt med tomatkross, socker salt och nymalen svartpeppar.
  4. Stek fläsket som du vill ha det och servera till ragun.