Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Linser med radicchio & pancetta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Varm och matig sallad med linser. Den lite bittra radicchion, sältan från pancettan och sötman från balsamvinägern blir härliga smakkombinationer till de neutrala linserna.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl puylinser
  • 1 bananschalottenlök
  • smör
  • 1 ½ msk kycklingfond
  • 5 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • färska örtkvistar, till exempel rosmarin eller timjan
  • 100 g pancetta eller rökt sidfläsk
  • 1 huvud radicchio (rosésallad)
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Så här gör du

  1. Skölj linserna. Finhacka löken och fräs den i smör. Tillsätt fond, vatten, lagerblad, örtkvistar och linser. Koka linserna mjuka under lock enligt förpackningen, i 35–40 minuter.
  2. Skär fläsket i små tärningar. Knaperstek det i en liten klick smör. Ta upp fläsket och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Grovstrimla salladen. Stek den i fettet som är kvar i pannan. Om det bildats mycket fett i pannan, häll av en del. Häll på vinägern och låt koka in.
  4. Blanda linser och radicchio. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp och strö över pancettan.