Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Linguine med hummer

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Lättlagad pastarätt med lyxkänsla. Färsk hummer ger naturligtvis det bästa resultatet, men även tinad fungerar.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g linguine
  • 2 humrar
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g cocktailtomater
  • ½ dl olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 ½ dl vitt vin
  • salt
  • 2 dl hackad bladpersilja

Så här gör du

  1. Klyv humrarna på längden. Rensa stjärten. Knäck klorna med en nötknäppare. Plocka ur klorna. Skär hummerköttet i små bitar.
  2. Skala och skiva löken. Hacka vitlöken. Dela tomaterna.
  3. Fräs löken sakta i olivoljan utan att den tar färg, i cirka 20 minuter. Låt vitlök och chili fräsa med en liten stund mot slutet.
  4. Tillsätt vinet och koka ihop under lock i cirka 10 minuter. Tillsätt tomaterna efter halva tiden. Smaka av med salt. Ta från värmen.
  5. Vänd ner hummerkött och persilja. Varmhåll såsen, men nu ska den inte koka mer, då blir hummerköttet segt.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, men ta den från värmen någon minut tidigare än vad som anges. Häll av kokvattnet.
  7. Vänd ner pastan i såsen. Blanda noga runt så att pastan tar smak av såsen. Sätt på ett lock och låt dra någon minut. Servera gärna med extra olivolja.