Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Linfrölimpa


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En fluffig, lätt och fiberrik limpa som är lika god att rosta som att äta som den är.

Ingredienser

4 stycken

Dag 1

  • 
1 dl linfrö
  • 
1 dl vetekross
  • 
1 dl rågkross

  • 1 dl vetekli
  • 
4 dl vatten


Dag 2


  • 50 g jäst

  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 
1 dl brun farin
  • 
1/2 msk havssalt

  • 15 dl dinkelsikt

Så här gör du

  1. 
Dag 1
: Blanda ihop linfrö, vetekross, rågkross och vetekli i en bunke. Koka upp vattnet och häll det över. Rör om och låt stå till nästa dag.
  2. 
Dag 2
: 1. Smula jästen i degen från dag 1 och tillsätt vattnet. Rör om.
 2. Tillsätt salt, brun farin och dinkelsikt. Arbeta degen i maskin i minst 10 minuter. Låt degen jäsa i 1 timme.
 3. Ta upp degen på bakbordet och dela den i 3 delar. Forma varje del till en avlång limpa. Lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 40 minuter.
 4. Värm ugnen till 250 grader.
 5. Ställ in bröden i ugnen och sänk genast temperaturen till 200 grader. Grädda i ca 30 minuter.