Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

lime&passionsfruktscurdpaj och marängtäcke

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
lime&passionsfruktscurdpaj och marängtäcke
jenniesmatochbak

Ingredienser

1 paj

Pajskal

  • 100 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 2 msk vatten

Lime och passionsfrukt curd

  • 3 st passionsfrukter
  • 25 g smör
  • 0,75 g socker
  • 1 st ägggula
  • 1 st limezest
  • 2 st saften ur limefrukter
  • 1 st ägg

Marängtäcke

  • 3 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 nypa salt

Så här gör du

  1. Börja med att göra curden. Gröp ut fruktköttet ur passionsfrukterna och blanda med limezest, limesaft, socker, ägg och ägggula.
  2. Smält smöret över ett vattenbad
  3. Tillsätt fruktblandningen och vispa tills att det tjocknat. Tar ca 5-8min. Låt svalna
  4. Börja nu med pajskalet. Skär upp smör i mindre bitar och knåda ihop med mjöl och vatten
  5. Tumma ut degen i en pajform och låt stå i kylskåp minst 30min. Om du får deg över tryck gärna ut några figurer att använda som deklaration
  6. Grädda pajskalet i ugnen i ca 30min på 200grader tills att skalet blir gyllenbrunt. Låt pajskalet svalna helt
  7. När pajskalet svalnat helt bred ut lime/passionsfrukt curden ovanpå.
  8. Marängen- Vispa äggvitor med en nypa salt till ett vitt och hårt skum. (Du ska kunna vända skålen upp coh ner och det ska stanna kvar)
  9. Koka upp socker och vatten till ett sockerlag så att det når 121grader. Häll sockerlagen försiktigt ner i äggvita skummet under vispning. Fortsätt att vispa tills att marängen blivit blank och svalnat.
  10. Spritsa sedan ut marängen äver pajen i önskade storlek och bränn topparna med brännare. Om du inte har någon brännare kan du använda ugnen på 200grader i 3-5minuter. Passa marängen så det snabbt bränns vid.
Du kanske även gillar