Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Limelax 
med räkor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Lax, räkor, avokado och sparris- förutsättningarna är goda för att lyckas!

Ingredienser

4 portioner

  • 700 g laxfilé

  • salt och vitpeppar

  • 1 msk olivolja

  • 200 g lyxräkor i lag

  • 1 lime

  • 1/2 dl hackad mynta

  • 1 msk färsk riven ingefära

  • 1 avokado
  • 
ett knippe färsk sparris, cirka 500 g


Dekoration:


  • limeskivor och myntakvistar

Så här gör du

  1. 
Skär fisken i 4 bitar. Strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken cirka 5 minuter per sida.

  2. Gör under tiden i ordning tillbehören. Häll av lagen från räkorna och lägg dem i en skål. Pressa limesaft över och blanda ner mynta och ingefära. Skala och skär avokado i bitar och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.

  3. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter. Servera fisken med sparris och toppa med räkblandningen. Dekorera med limeskivor och myntakvistar.