Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Limecheesecake med passionsfruktgele

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Sommar på en tallrik

Ingredienser

1 portion
  • 12 st digistivekex
  • 50 g smör
  • 400 g lätt philadelphiaost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1½ dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 st gelatinblad
  • 2 st lime (både skal och saft)

Garnering

  • 6 st passionsfrukter
  • 2 st gelatinblad
  • 2 dl vatten

Så här gör du

  1. Krossa kexen fint och blanda med smält smör. Tryck ut i en form med löstagbar kant (24-26cm)
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter
  3. Blanda äggulorna (EJ äggvitan) med creme fraiche, philadelphia, socker, vaniljsocker och lime skal (Ej limesaft) till en slät smet.
  4. Värm limesaften och lägg i gelatinbladen, rör om tills gelatinet helt smält. Låt saften svalna. Häll sen limesaften i en tunn stråle ner i ostsmeten under omrörning.
  5. Piska äggvita hårt och vänd försiktigt ner i smeten.
  6. Häll smet över kexbotten och låt stå i kylen i 1 timma.
  7. ** GARNERING ** Lägg gelatin i kallt vatten i 5 minuter
  8. Ta ut innehållet ur passionsfrukten och låt detta sjuda . ihop med vatten. Sila sen bort kärnorna och lätt i gelatinbladen. Rör väl om tills gelatinet helt smält. Låt svalna
  9. Ta ut tårtan från kylen, häll över passionfruktblandningen och ställ tillbaka i kyl i 1 timma.