Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lime och vaniljbullar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

30 Snurror
  • 125 g smält smör
  • 5 dl Mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1,25 dl Socker
  • 1 ägg
  • Ca15 dl vetemjöl special
  • 50 g Jäst för söta degar
  • Uppvispat ägg+droppe vatten till pensling
  • Pärlsocker till garnering

Fyllning

  • 100 g mjukt smör
  • 1 msk Äkta vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 100 g Creme cheese naturell
  • 1 rivet skal av lime

Så här gör du

  1. Värm mjölk och smör till 37 grader. Blanda ner jäst, salt och socker. Häll ner ett ägg och mjöl efter hand som degen knådas. När degen släpper från bunken och känns elastisk, häll på lite mjöl och låt jäsa under duk cirka en timme.
  2. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och låt stå rumstempererat. Sätt bullformar på en plåt.
  3. När degen jäst ta upp den på mjölat bord. Kavla den till en rektangel och bred på fyllningen jämnt över allt. Vik ihop degen och skär remsor. Remsorna snurrar du kring ditt finger och lägger i en bullform på plåt. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter till.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla snurrorna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen cirka 8 minuter.