Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Libanesisk hummus med grönsaksstavar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Hummus hummus hummus, kan aldrig bli fel. Denna fantastiska “kikärtsröra” från Libanon är inte bara glutenfri utan också helt vegansk. Den äts som dip till grönsaksstavar och bröd, som en del av din buffé med meze eller som en proteinkälla på din veganska eller vegetariska tallrik.

Läs mer på: 100kitchenstories.se eller instagram 100kitchenstories

Ingredienser

5 portioner
  • 400 g Ekologiska kikärtor
  • 1 stor st Vitlöksklyfta
  • 2 msk Tahini
  • 1,5 msk Juice från citron
  • 1 tsk Spiskummin
  • 3-4 msk Olivolja
  • Salt och lite peppar
  • + Röd lök, samt finklippt persilja eller rosmarin för garnering

Så här gör du

  1. Skölj dina kikärtor med vatten och låt rinna av i durkslag.
  2. Mixa alla ingredienser ordentligt i en matberedare till en klumpfri och krämig röra. Smaka av.
  3. Servera och ringla över olivolja. Strimla din rödlök och garnera hummusen med denna, samt klippt persilja eller rosmarin.