Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lemonchello

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Fantastisk citron likör.
Framförallt på våra underbara, varma sommarkvällar.
En rolig notis är att man kan göra den helt ekologisk.

Ingredienser

4 portioner
  • 15 st Ekologiska citroner
  • 75 Ekologisk brännvin
  • 2 dl Vatten
  • 1,5 dl Ekologiskt socker

Så här gör du

  1. Skölj citronerna väl. Skala dem med en potatisskalare men var noggrann med att så lite av det vita skalet följer med som möjligt, då det ger en besk smak. Lägg skalen i en burk med lock.
  2. När citronerna är skalade, dela dem på mitten och pressa ur all saft ner i burken med skalen. Häll sedan över brännvinet.
  3. Låt blandningen stå en vecka, gärna i ett mörkt rum. Blandning kan stå praktiskt taget hur länge man vill, dock ska man sila bort skalen efter en tid.
  4. Efter första lagringen: koka upp vatten och socker och låt sockerlagen svalna helt. Häll sedan ihop sockerlagen med citron- och brännvinsblandningen och blanda väl. Låt stå ytterligare en vecka.
  5. Sila av limoncellon och häll upp på väl rengjorda flaskor.
  6. På alla härliga burkar och flaskor kan man enkelt skriva en egen etikett på. Skriv ut från datorn eller skriv för hand på ett vanligt papper, doppa i vanlig mjölk och sätt på flaskan eller burken.