Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lemon meringue pies

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 minipajer

Pajdeg:

  • 90 g smör
  • 50 g florsocker
  • 1 st äggula
  • 100 g vetemjöl (kanske mer)

Lemon curd:

  • 2 st ägg
  • 1 st citron
  • 1 dl strösocker
  • 30 g smör

Maräng:

  • 2 st äggvitor
  • 1,5 dl strösocker

Så här gör du

  1. Blanda ihop smör med florsocker, sedan tillsätter du äggulan och nyper ihop degen med mjölet. Låt vila i kylskåpet minst en timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla ut degen och fodra dina pajformar och grädda i cirka 10 minuter. Låt svalna helt.
  4. Vispa ihop ägg, citronsaft, citronskal och socker över vattenbad tills det tjocknar. Ta av från värmen och rör i smöret. Låt svalna helt.
  5. Värm äggvitor och strösocker över vattenbad tills sockerkristallerna har smält (cirka 65 grader), vispa hela tiden. Vispa sedan kall i din köksmaskin eller med elvisp, tar ungefär 10-15 minuter.
  6. Fyll dina pajskal med lemon curd. Fyll en spritspåse med liten rund tull, fyll på med maräng och spritsa ut på dina pajer. Bränn av med en brûléebrännare. Servera!