Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Leila Lindholms pressgurka

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Gott tillbehör till både lax- och kötträtter.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 stor gurka
  • 3 krm salt
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättika 12%
  • 3 kvistar dill
  • vitpeppar

Så här gör du

  1. Skiva gurkan fint på en mandolin eller med en osthyvel, strö över lite salt och låt den rinna av i cirka 15 min.
  2. Koka upp vatten, strösocker och ättika på spisen, låt svalna helt.
  3. Lägg upp gurkan i en glasburk.
  4. Häll på den kalla lagen tillsammans med lite vitpeppar och den finhackade dillen.
  5. Förslut och ställ kallt i minst 1 dygn innan servering.
1 kommentar om "Leila Lindholms pressgurka"