Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lchf-pizza på blomkål med parmaskinka & mozzarella

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Pizza till lunch är mer än tillåtet när botten består av blomkål och riven ost! Denna smaskiga variant toppas med parmaskinka och semitorkade tomater.

Ingredienser

4 SMÅ PIZZOR

Semitorkade tomater

  • 12 cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 5 kvistar timjan
  • flingsalt

Pizzabotten

  • 4 1 ⁄2 dl riven blomkål
  • 3 1 ⁄2 dl riven ost, t ex mozzarella
  • 1 ägg
  • 2 krm salt
  • 2 krm malen svartpeppar

Fyllning

  • 2 dl osötad tomatsås
  • 1 mozzarella
  • 1 ⁄2 dl finriven parmesanost
  • 8 skivor parmaskinka
  • 1 dl oliver
  • färska basilikablad
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Semitorkade tomater: Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Lägg cocktailtomaterna på en plåt. Dela några på mitten och droppa över oljan och strö över timjan.
  3. Tillaga tomaterna mitt i ugnen i cirka 30–40 minuter. Strö över flingsalt.
  4. Blomkålspizza: Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en skål.
  6. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma fyra pizzor på bakplåtspappret.
  7. Grädda pizzabottnarna mitt i ugnen i cirka 12–15 minuter.
  8. Bred tomatsås över, lägg på skivor av mozzarellan. Strö över parmesanost.
  9. Grädda ytterligare cirka 8–10 minuter.
  10. Ta ut pizzorna ur ugnen. Lägg på parmaskinka, oliver, de semitorkade tomaterna, basilikablad och svartpeppar.