Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lchf-pasta med kyckling och svamp


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Här kan du använda kokosmjölk om du kör mejerifritt. Svamp hör hösten till och det gäller att passa på att prova olika sorter.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 ägg

  • 125 g philadelphiaost

  • 1/2 dl fiberhusk
  • 
1 krm salt

  • 500 g bitar av kyckling

  • 1 gul lök
  • 
200 g svamp

  • smör att steka i

  • 3 dl vispgrädde

  • salt och peppar

  • persilja

  • parmesanost

  • salladsblad


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Vispa äggen pösigt. Blanda i färskosten, fiberhusket och salt och vispa så att det blir en slät smet. Låt stå ett par minuter och vispa sedan igen.

  3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg över ett inoljat bakplåtspapper. Kavla försiktigt ut smeten så att den blir så tunn som möjligt. Om du får ut smeten på hela ytan är det lagom tjockt.

  4. Grädda med papperet på i mitten av ugnen i ca tio minuter. Dra av det översta papperet och skär i tunna strimlor så att det blir som tagliatelle.

  5. Skär kycklingen i strimlor eller bitar. Skär också löken i båtar eller skivor och svampen i skivor.

  6. Fräs kyckling, lök och svamp i en stor stekpannan. Tillsätt grädde och låt det hela puttra. Smaka av med salt och peppar.

  7. Blanda ihop pastan och såsen. Hacka persiljan och strö över tillsammans med hyvlad parmesanost. Servera med salladsblad.