Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxwok med äggnudlar och mango balsamico

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion
  • 500 g färsk laxfilé
  • 4 Port äggnudlar
  • 1 Fänkål i strimlor
  • 1 stor röd eller gul paprika strimlor
  • 1 msk god olivolja till stekning
  • 1 ask/påse mozarella
  • 0,5 dl Grovhackad färsk basilika
  • Mango balsamico Zeta
  • Salt och peppar efter smak

Så här gör du

  1. Koka upp nudlar. Efter kokning tillsätt lite olja så att de inte klibbar ihop.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Fräs fänkålsstrimor och paprikastrimlor några minuter tills de fått färg. Lägg ner bitar/strimlor av laxfile och basilika. Salta och peppra. Låt laxen ligga i några minuter, rör inte i pannan för mycket om du vill ha hela bitar kvar av laxen!
  3. Häll upp äggnudlar i en tallrik, toppa med laxwoken, bitar av mozarella och ringla över mango balsamico över efter smak. Vänd försiktigt samman allt så det tar smak av mangon.