Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxtartar med senap, äggula och pepparrot

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Laxtartar med senap, äggula och pepparrot
ANNA HÃ¥LLAMS / EXPRESSEN

En festlig förrätt är denna goda laxtartar!

Ingredienser

4 port
  • 200 g färsk lax
  • 3 msk finskuren gräslök
  • 1 citron, skalet
  • 1 msk cidervinägersenap
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 äggulor hela
  • 5 cm pepparrot
  • shisokrasse till garnering

Så här gör du

  1. Tärna laxen i 1 x 1 centimeter stora bitar.
  2. Blanda lax, gräslök, citronskal, senap och olivolja.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Gör 4 runda puckar av tartaren, gärna med hjälp av en stansring.
  5. Lägg en rå äggula i mitten.
  6. Raspa pepparroten med hjälp av en matkniv.
  7. Garnera tartaren med pepparrot och krasse.
Du kanske även gillar