Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxtartar med krassesås

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

  • 400 g gravad lax i skivor
  • 3 finhackad schalottenlök
  • 3 msk skånsk senap
  • 2 msk hackad saltgurka
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1/2 dl dill i småvippor
  • 1 dl crème fraiche
  • rikligt med svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär laxen i strimlor och lägg i en bunke tillsammans med lökhack, senap, gurka, gräslök, dill och crème fraiche. Blanda noga och dra några rejäla tag med pepparkvarnen över.
  2. Klicka ut laxröran på en bit metallfolie eller plastfilm. Bred ut röran på längden, rulla ihop och forma en korv. Täpp till ändbitarna och lägg i frysen. Minst en timme. Ta fram rullen minst en timme innan den ska användas. Skär den i lika många skivor som gäster och lägg upp på småassietter eller ett fat, dekorera med små knapriga salladsblad.
  3. Häll upp gräddfilen i en bunke. Klipp ned en låda krasse i gräddfilen och kör med mixerstav tills gräddfilen blir vackert ljusgrön. Klipp ned en låda krasse till och blanda med örtsalt. Häll upp i en skål och toppa med rikligt av krassen.