Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxtårta med romtäcke

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar
  • 100 g kavring
  • 50 g smör
  • 4 gelatinblad
  • 200 g kallrökt lax
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 500 g kesella kvarg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm mortlad svart- & rosépeppar
  • 100 g röd rom, löjrom eller stenbitsrom

Så här gör du

  1. Mixa brödet. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, cirka 23 cm. Ställ i kylen.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 minuter.
  3. Finhacka laxen. Blanda lax, gräslök, kvarg, crème fraiche, vitlök och peppar.
  4. Smält gelatinbladen på svag värme och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 4 timmar.
  5. Bred rommen över och garnera med gräslök. Servera!