Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxsoppa med saffran och räkor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ljuvlig laxsoppa som passar både till vardag som fest. Själva hemligheten till den fylliga och goda smaken är hummerfond och Arlas Creme Fraiche saffran och tomat.

Ingredienser

6 portioner
  • 900 g Potatis, fast
  • 2 st Fänkål
  • 1 st Morot
  • 1 st Purjolök
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Röd chili
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 burk Arla Creme Fraiche Saffran och Tomat
  • 5 dl Matlagningsgrädde
  • 2 st Grönsaksbuljongtärning
  • 1 l Vatten
  • 4 msk Hummerfond / Touch of taste
  • Många drag Seafood & Fish kryddkvarn från Santa Maria
  • 2 tsk Basilika
  • 1 st Citron
  • 400 g Lax
  • 400 g Räkor med skal
  • 1 msk Dill

Så här gör du

  1. Börja med att skala räkorna och ställ in dom i kylen.
  2. Skala potatis och morot. Skär i mindre bitar.
  3. Hacka purjolök, gul lök, chili och fänkål.
  4. Ta fram en riktigt stor kastrull och häll i olivolja. Hetta upp och stek allt du hackat tills det börjar bli glansigt och löken lite mjuk.
  5. Tillsätt vatten och buljongtärningar, samt hummerfond och några drag av Seafood & Fish. Pressa ner även vitlöken.
  6. Låt koka upp och småkoka under lock ca.15 minuter.
  7. Skär laxen i mindre bitar.
  8. Tillsätt nu i soppan creme fraiche, matlagningsgrädde, lite mer Seafood & Fish, basilika,dill och pressa ner citronen. Smaka av med salt och peppar. Gå på smaken om du behöver mer av något t.ex. hummerfond eller Seafood & Fish.
  9. Lägg nu ner laxen och låt soppan sjuda några minuter tills laxen fått en ljusrosa färg.
  10. Dags att servera soppan. Toppa med räkor och gärna en klick creme fraiche. Glöm för guds skull inte ett riktigt fint bröd med smör och ost.