Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxrullar med rödbetssallad


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Rullarna är goda som tillbehör till en sallad, som plockmat på en buffé eller till fördrinken.

Ingredienser

4 portioner
  • 
300 g färska rödbetor
  • 
3 msk olivolja
  • 
1 msk vit balsamvinäger
  • 
salt och peppar

  • 100 g Philadelphiaost
  • 
2 msk pressad saft av citron
  • 
1 msk riven pepparrot på tub eller burk
  • 
några kvistar dill

  • 400 g rökt lax i skivor
  • 
3 msk olivolja
  • 
salladsblad


Så här gör du

  1. Koka rödbetorna mjuka.
  2. 
Mosa Philadelphiaosten och blanda med citronsaft, pepparrot och finhackad dill.

  3. Smaka av med salt och peppar.

  4. Lägg laxskivorna lite omlott på två ark med plastfilm. Bred på fyllningen och rulla ihop till två rullar.

  5. Lägg i frysen cirka 30 minuter. Skär rullarna i centimetertjocka skivor.

  6. Skala rödbetorna och skär dem i bitar. Blanda med olivolja, vinäger och salt och peppar.

  7. Servera laxrulleskivorna med rödbets­salladen och salladsblad.