Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxpuckar med honungsdressing

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Blir i storleken 5 centimeter i diameter.

Ingredienser

9 stycken
  • 400 g gravad lax,, hackad
  • 4 st salladslökar, tunt skivade
  • 2 msk färsk dill, finhackad
  • 2 msk honungsdressingen
  • grovt fullkornsbröd
  • röda mangoldskott

Honungsdressing:

  • 3 msk honung
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk citrongräs, pressad saft från
  • 0,75 dl majs- eller rapsolja
  • salt, vitpeppar

Så här gör du

  1. Blanda samman honung, Dijonsenap och citronsaft till dressingen. Vispa ner oljan i en smal stråle. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Blanda samman lax, salladslök och dill i en bunke. Tillsätt 2 msk av honungsdressingen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tryck ut en rund skiva fullkornsbröd med ett mått. Fyll sedan måttet med laxblandningen och pressa samman. Tryck ut pucken på ett uppläggningsfat. Skeda över en tesked honungsdressing på laxpuckarna och lägg röda mangoldskott ovanpå. Servera resten av dressingen vid sidan om.