Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxpasta med mynta och ärtor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Tom Sjöstedts krämiga laxpasta. Riktigt god vardagsmat.

Ingredienser

4 portioner

Pasta

  • 400 g linguine

Sås

  • 2 msk smör
  • 10-15 cm purjolök, den vita biten
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl grädde
  • 400 g färsk lax, skuren i tärningar
  • 200 g gröna frysta ärtor, tinade
  • 1 dl grovhackad mynta (ca 2-3 krukor)
  • 4 äggulor
  • ca 100 g riven parmesanost
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Smält smöret och stek/sautera löken försiktigt tills den är mjuk. Slå på vitt vin och grädde. Låt koka ihop.
  3. Lägg i lax och ärtor och låt sjuda tills laxen är klar. Smaka av med mynta och salt precis innan servering.
  4. Blanda med pastan och toppa med äggula, riven parmesan och nyriven svartpeppar.