Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxpanna med kantareller, enbär och lingon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 115 st har redan röstat

Snabblagat med en underbar smak av vilt!

Ingredienser

4 portioner
  • 4 bitar skinn- och benfri lax, cirka 500 g
  • 1 purjolök
  • cirka 150 g kantareller
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1/2 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk svartvinbärsgelé
  • 1 ,5 msk vilt- och kantarellfond
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 ,5 tsk stötta enbär
  • 1-2 msk lingon

Så här gör du

  1. Skär laxen i bitar, cirka 2x2 cm. Bryn bitarna i smör i en panna cirka 2 minuter. Lägg laxen på ett fat. Ansa, skölj och skiva purjolöken och stek den tillsammans med kantarellerna tills de blir gyllene.
  2. Vispa ihop matlagningsgrädde, mjöl, soja, balsamvinäger, gelé, fond och kryddor och häll i pannan med kantarellerna. Tillsätt laxen och låt alltsammans koka cirka 3-4 minuter. Strö över lingon.
  3. Servera med ris eller potatis.
6 kommentarer om "Laxpanna med kantareller, enbär och lingon"
  • Anna-Maria Nilsson
    Anna-Maria Nilsson

    Blir ännu godare om laxen byts ut mot kycklingfilé!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Anna-Maria Nilsson

      Vilket bra tips! Det ska vi testa. Tack.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Manoochehr Narimani

      Tack för ett bra tips! /Stina, webbredaktör Mittkök.se

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till ChristinaL

      Hej Christina och stort tack för att du uppmärksammade oss på detta. Purjolöken ska stekas tillsammans med kantarellerna och är nu med i beskrivningen i receptet.
      Med vänliga hälsningar Mitt kök-redaktionen