Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxgryta med räkor & koriander

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Curry och tomat är en välkänd och mycket god smakkombination. Här piffar jag laxgrytan med färsk koriander, skalade räkor och fetaost och det blir riktigt gott!

Ingredienser

4 portioner
  • 12 steklökar eller 1 gul lök
  • margarin eller smör att steka i
  • 1 tsk curry
  • 6 potatisar
  • 2 stora morötter
  • 1 sötpotatis (ca 250 g)
  • 500 g krossade tomater
  • 2 fiskbuljongtärningar eller hönsbuljongtärningar + 4 dl vatten
  • 300 g laxfilé i tärningar
  • 100 g skalade räkor
  • cirka 75 g tärnad fetaost
  • 4 msk finhackad koriander

Så här gör du

  1. Skala steklökarna och fräs dem i lite matfett i en gryta (om du använder vanlig lök, skala och dela den i klyftor). Tillsätt curry och låt det fräsa med i någon minut.
  2. Skala och skär potatis, morötter och sötpotatis i ganska stora tärningar. Tillsätt rotfrukter, krossade tomater, buljong­tärningar och vatten till grytan. Koka tills rotfrukterna är mjuka, det tar cirka 20 minuter.
  3. Tillsätt laxfilén och låt grytan sjuda i ytterligare 5 minuter. Lägg räkor, fetaost och finhackad koriander i var sin liten låda. Strö på räkor, fetaost och koriander vid serveringstillfället.