Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxgaletter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Inspirerad av ett besök på Franskans Crêperie i Rörum

Ingredienser

4 galetter
  • 2½ dl bovetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • smör till stekning

Fyllning

  • 200 g kallrökt lax
  • 100 g chèvre
  • 100 g bladspenat
  • 1 dl crème fraiche smaksatt med lite pepparrot
  • ½ rödlök i skivor
  • 1 dl riven ost
  • 4 citronklyftor

Så här gör du

  1. Häll samtliga ingredienser till smeten i en matberedare och kör cirka 2 minuter. Låt smeten vila minst 2 timmar eller över natten i kylskåp.
  2. Vispa upp smeten och smält smöret i en stor stekpanna. Häll 1/4 av smeten i pannan och vicka på pannan så att smeten rinner ut. Stek på medelvärme tills smeten stelnat och blivit porigt. Vänd och grädda på andra sidan. Lägg på fyllningen och vik in kanterna. Upprepa med de 3 resterande galetterna.